2024 Kürtaj Fiyatları

2024 İstanbul Kürtaj fiyatları nedir sorusu; oldukça sık sorulmakla birlikte kürtaj haftası, amacı ve uygulayacak olan hekimin tecrübesine göre değişkenlik göstermektedir. Kürtaj; gebelik sonlandırma işlemi olarak da tanımlanan, küretaj (kazıma) kelimesinden türetilen bir kavramdır. Eski zamanlarda rahim duvarının kazınması disiplinine dayanan söz konusu uygulama, günümüzde çok daha güvenilir ve konforlu yöntemler ile gerçekleştirilmektedir.

Kürtaj Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Kürtaj fiyatlarının belirlenmesinde daha önce de belirttiğimiz şu 5 madde etkili olmaktadır;

  • Gebelik haftası
  • Hangi yöntemle işlemin gerçekleştirileceği
  • Uygulayıcı hekimin tecrübesi
  • Hangi amaçla kürtaj işlemine ihtiyaç duyulduğu
  • Uygulama alanının teknik imkanları

Kürtaj işlemi; istenmeyen gebeliğin sonlandırılmasının dışında rahim hastalıklarında ya da anormal kanamalarda da uygulanabilmektedir. İşlemin uygulanacağı kliniğin sterilizasyon işlemlerinin tamamlanmış olmasına dikkat edilmelidir.

2024 Kürtaj Fiyatları Ne Kadar?

2024 kürtaj fiyatlarını öğrenebilmek için hekiminize muayene olmanız gerekmektedir. Günümüzde pek çok sağlık kurumunda kürtaj işlemi gerçekleştirilebilmektedir. İşlem sonrasında hastanede kalmaya ihtiyaç duyulmamakta; 1 hafta sonra mutlaka kontrole gidilmelidir.

Kürtaj işlemi; her girişimsel yöntemde olduğu gibi birtakım riskler barındırmaktadır. Rahmin yaralanması, aşırı kanama ya da enfeksiyon gibi komplikasyonların yanı sıra gebeliğin tam olarak sonlandırılamaması da yaşanabilmektedir. Bu nedenle hekiminizin önerdiği ilaçları aksatmadan kullanmalı, kontrol ve muayene sürecini ertelememelisiniz.

İstanbul Avrupa İstenmeyen Gebelik Fiyatları

İstanbul Avrupa yakasında istenmeyen gebelik fiyatları oldukça sık sorgulanmaktadır. Söz konusu bölgede pek çok kurum kürtaj işlemini gerçekleştirmektedir. Alanında tecrübeli bir hekime başvurmanız kürtaj işleminin neden olabileceği komplikasyonların yaşanmasının önüne geçebilmektedir.

Kürtaj işlemi günümüzde çoğunlukla anestezi altında uygulanmaktadır. Böylece kadının psikolojisi de korunmaktadır. İşlem sonrasında dikkat etmeniz gerekenleri hekiminiz size açıklayacaktır.

İstanbul Anadolu İstenmeyen Gebelik Fiyatları

İstanbul Anadolu istenmeyen gebelik fiyatları da diğer bölgelerde olduğu gibi; muayene sürecinde belirlenmektedir. Bilindiği gibi kadın sağlığının korunması amacı ile kürtaj 10. gebelik haftasına kadar uygulanabilmektedir. Bu süreç içerisinde gebelik sonlandırma amacı ile alanında tecrübeli, kadın psikolojisi ile ilgilenen bir hekime başvurmak hem fiziksel hem de psikolojik açıdan önemlidir.

Kürtaj fiyatları 2024 hakkında detaylı bilgiler için; Op. Dr. Ayşe Darama ile iletişime geçebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaş

Bunlar da İlginizi Çekebilir